Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ: «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ»

  1. Που παμε...
  2. πως βαδιζουμε...
  3. τι θελουμε...
  4. αν μπορουμε...
  5. ποιοι ειναι αυτοι...
  6. γιατι δεν ειναι αλλοι...
  7. ναι σε εκεινο...
  8. οχι στο αλλο...
  9. φταιτε εσεις...
  10. αδιεξοδος... & ουτω καθεξης.
  • Μερικες απο τις σκεψεις πολλων ΜΑΥΡΩΝ για οτι διαδραματιζεται στο μετωπο της ομαδας μας στις δυσκολες περιοδους που κατα καιρους διανυει. Ενα γνωμικο που τα εσωκλειει ολα ειναι το: "Τι χες Γιαννη, τι χα παντα" με τον "Γιαννη" να ειναι ο ΠΓΣ. Χρειαζοταν να μιλησει ο coach ετσι ωστε να καταλαβουμε ολοι μας το ποσο δικιο εχει; Αν ομως σκαλισουμε λιγο το παρελθον τι θα δουμε; Στις χαρες & στις λυπες υπηρχαν τεραστιες αποστασεις απ'ολους. Στα πανηγυρια "η Βασιλω πρωτη", στα χλωμα..."μην τον ειδατε τον Παναη". Και μιλαμε για ολους οσους εχουν ασχοληθει κατα καιρους με τον ΠΓΣ & στα μεσα & στα εξω. Οσον αφορα το Διοικητικο κομματι, βλεπουμε προσωπα που ειναι γνωστα στην κοινωνια του Αιγιου να παιρνουν το βαρος να συρουν το αρμα στη διαρκεια της χρονιας. 
  • Φτανει ομως μονο αυτο;  Χρειαζεται μερισμα στην αναδιανομη των καθηκοντων τους & ο καθενας απο το δικο του ποστο να προσφερει αυτο που μπορει. 
  • Αν δεν ηταν αυτοι θα ηταν καποιοι αλλοι; Μπορει ναι μπορει & οχι, αλλα αυτο που εγινε σε ολους μας εμφανες, ειναι οτι δεν υπηρξαν αλλοι ετσι ωστε να παρουν στις πλατες τους την ομαδα. Οι Διοικησεις κανουν κουμαντο στα οικονομικα μιας ομαδας, ναι ετσι ειναι & εχουν το μεριδιο της ευθυνης που τους αναλογει. Αλλα ποιος μας εγγυαται πως αυτο θα συνεχιζεται μια ζωη; Να ερχεται καποιος & να βαζει τα λεφτουδακια του για να να κανουμε ολοι εμεις τους "μαγκες". Κανεις δεν τον φερνει με το ζορι, αλλα η ιστορια δυστυχως αυτο μας εχει δειξει. Απο την αλλη το να παρουμε μια ομαδα με πληρωμενα τα χρεη απο τους προηγουμενους, η να την παμε στα τοπικα Πρωταθληματα κανοντας τους τζαμπα Προεδρους & εξυγιαντες, ειναι η πιο ευκολη λυση & χωρις κανενα κοστος για τα προσωπα. Με αυτο τον τροπο ολοι μας γινομαστε Προεδροι. Αν θελουμε να εχουμε τον ΠΓΣ "μικρο" για να μην βγαινει περα απο τα συνορα της Αχα'ι'ας & να κανουμε την πλακα μας, το κοστος αυτο θα το πληρωνει παντα η ομαδα, με την πληρη απαξιωση του πρεστιζ & κοσμου της. Αυτος ο τροπος ειναι ο τελευταιος που πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας, απο την στιγμη που τιποτα & κανεις απο αυτους δεν μπορει να συνεισφερει παραπανω.
  • Υπαρχουν προσωπα τα οποια δεν συμμετεχουν σημερα ενω μπορουν να προσφερουν; Σιγουρα ΝΑΙ. Υπαρχουν ατομα τα οποια εχουν δωσει κατα το παρελθον χρημα & χρονο για το Συλλογο χωρις να επιδιωκουν να φαινονται για το θεαθηναι, αλλα μονο για το εργο που προσφερουν. Αυτοι μπορουν να βαλουν ενα μικρο λιθαρακι στην ομαδα αφιερωνοντας ενα κομματι απο τον ελευθερο τους χρονο. Το σημαντικο ειναι να αφησουν μακρια αυτα που τους χωριζουν & να τα "βρουν" σε αυτα που τους ενωνουν για το οφελος της ΜΑΥΡΗΣ.
  • Η κοινωνια του Αιγιου πως μπορει να βοηθησει; Ενα μεγαλο & πολυ σημαντικο ερωτημα που αγγιζεται μεν ευκολα, αλλα λυνεται δυσκολα. Οι αποψεις ποικιλουν & ειναι ολες σεβαστες. Δυσκολοι καιροι σιγουρα για ολους μας, αλλα το αυτονοητο δεν ειναι να λεμε οτι θα προσφερουμε μεριδιο του οβολου μας μονο, ειναι & να το κανουμε πραξη. Στα λογια ειμαστε ισως στο Top 5 της χωρας, στη πραξη ομως; Ο Αιγιωτης ειναι δυσκολος "πελατης". Στη χαρα θα περηφανευτει για το καμαρι της πολης του θα κανει λογο για την μεγαλη του ιστορια, θα θυμηθει τους παικταραδες που περασαν απο εκει & παει λεγοντας. Στη λυπη ομως & στις δυσκολες καταστασεις, θα αρχισει να βγαζει τα σωθικα του & να απεχει. Θα μας πειτε μα καλα αυτο δεν κανουν σχεδον ολοι & στις υπολοιπες ομαδες; Ναι το κανουν, αλλα εχουν πισω τους χλιαδες λαου & υποδομες που στο τελος βρισκουν τον δρομο τους. Ο ΠΓΣ θα επρεπε να ειναι η ναυαρχιδα του διαφημιστικου κομματιου της πολης μας. Γιατι να συμβαινει μονο στις υπολοιπες πολεις με τις εκαστοτε μεγαλες τοπικες ομαδες; Η διαφημιση ειναι ενα κομματι του μαρκετινγκ που πρεπει να πονταρει η ομαδα. Χωρις υπερογκα ποσα & χωρις μεγαλες υποσχεσεις ο Αιγιωτης επιχειρηματιας γινεται ο καθρεπτης.
  • Φιλος/φιλαθλος η οπαδος; Για αυτους που ασχολουνται & αφουγκραζονται τοσα χρονια το χωρο του ποδοσφαιρου, εκφραζουν την αποψη τους. Η κακη μας ιδιοτροπια, η ευθυνοφοβια & το γνωστο "ποιηματακι" για να μην συμμετεχουμε για 1.30 ωρα μια φορα στις 15 μερες με ενα κοστος 5-10 ευρω, μας απομακρυνει απο την ιδιοτητα του φιλου της ομαδας. Θα θελαμε πολυ να ειχαμε τη φιλοσοφια των Αγγλων οπου η ομαδα της πολης τους ειναι η μονη τους ομαδα & κυριως στα δυσκολα. Αλλα επειδη αυτο ανηκει σε μια αστεροσφαιρα, παμε σε κατι πιο απλο & πιο πρακτικο. Το παραμυθι εχει τελειωσει χρονια πριν & ακομα δεν θελουμε να το καταλαβουμε. Αν γουσταρουμε να βοηθαμε την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, το κανουμε πολυ απλα με την παρουσια μας στο γηπεδο η ενισχυοντας την απο το κομματι που μπορει ο καθενας μας. Οπαδος σημαινει να εισαι κοντα της & να την ενισχυεις κυριως στις δυσκολες στιγμες. Ο οπαδος δεν προκειται ποτε να σου πει: "Δεν βγαινω οικονομικα" η "ακριβα τα εισιτηρια", διοτι ξερει οτι αυτα ειναι δικαιολογιες του καναπε & οτι θα κοψει απο αλλου για να ειναι κοντα στην ομαδα του. Ο φιλαθλος απο την αλλη πηγαινει στο γηπεδο & βλεπει διαφορες ομαδες & δεν υποστηριζει μονο μια. Σημερα ειναι, αυριο δεν ειναι. Ολοι ειμαστε φιλοι της ομαδας & δεν κανουμε λογο για Παναιγιαλειομετρο, απλα θεωρουμε οτι ετσι εχουν τα πραγματα μεσω των δικων μας σκεψεων. Η νεα γενια μεγαλωνει βλεποντας την διαφθορα παντου αλλα & μεσα στο χωρο του ποδοσφαιρου & προτιμα να απεχει απο αυτο. Σκοπος μας ομως πρεπει να ειναι να δειξουμε σε αυτα τα παιδια, οτι τα ιδανικα & τα δικαιωματα με αγωνες κατακτουνται & οχι με τα λογια. Μεσα στις οικογενειες & κυριως μεσω των πατεραδων τους οφειλετε να δημιουργειτε το μικροβιο του ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ & οχι στις τηλεορασεις. Σε αυτο οφειλει να συμβαλει & ο Συλλογος, δημιουργωντας τις καταλληλες συνθηκες για τους λιλιπουτιους ΜΑΥΡΟΥΣ που αυριο θα ειναι ο πυρηνας της εξεδρας.
  • Ομαδα=; Πολλα συμπεριλαμβανονται σ' αυτον τον ορο. Ξεκινας απο τον σχεδιασμο προσωπων μεταπηδας στο υλικο, φτανεις στον κοσμο, δημιουργια περιουσιας στο Συλλογο & κλεινεις με την φιλοσοφια & τους στοχους που θετεις. (Αν θελετε τα βαζετε & σε αντιθετη σειρα κανενα προβλημα). Στη δικη μας περιπτωση συμβαινει & κατι ακομα. Money - money. Το "κοκο" η το "μπικικινι" ποιος/οι θα το βαλουν & ποσα θα βαλουν ωστε να μην βγει "σουπα" η χρονια; Και ερχομαστε ξανα στο ιδιο θεμα: Τα προσωπα κανουν την ομαδα μας & οχι οπως θελουμε να λεμε οτι πανω απ'ολα & απ'ολους η ομαδα. Κακα τα ψεματα αλλα η ιστορια μας αυτο εχει να λεει.
  • Και γιατι συμβαινει αυτο; Γιατι πολυ απλα θελουμε να νιωθουμε απαλαγμενοι απο το φορτιο & των βραχνα των οικονομικων. Η πρωτια μας συνεχιζεται ομως στο να κανουμε κριτικη για το πως & που θα πρεπει να μπουν τα λεφτα που βαζουν αλλοι. 
  • Τελικα τι θελουμε; Αλλοι θελουν Πρωταθληματα αδιαφοροντας για το πως, αλλοι θελουν να κυριαρχει μονο το τοπικο στοιχειο, αλλοι θελουν πριγκιπες, σε αλλους δεν αρεσουν τα προσωπα, αλλοι δεν ασχολουνται & δρομος ειναι μακρυς. Στα σεναρια & στις ιστοριες εχουμε παρει best seller χρονια τωρα. Στις πραξεις ομως & σε αυτο που θελουμε ολοι μαζι αλλα δεν το κανουμε ειναι ενα:  
ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ!  
  • Αν το καταλαβουμε & αρχιζουμε να το κανουμε πραξη, τοτε θα δουμε οτι υπαρχει φως στο τουνελ & η ομαδα μας θα μπορει χρονο με το χρονο να "καθαριζει". Αφου δεν μπορουμε να παρουμε οι ιδιοι στις τυχες μας την ΜΑΥΡΗ, τουλαχιστον ας την ενισχυσουμε με αυτο που μπορουμε. Μην περιμενουμε μονο απο τους αλλους. Αν δεν το κανουμε, τοτε δεν μας αξιζει αυτη η ομαδα & ουτε να λεμε οτι & καλα ειμαστε Παναιγιαλειοι & οτι φταινε αποκλειστικα & μονο αλλοι. Δυσκολιες υπαρχουν παντου στη ζωη μας ποσο μαλλον στο αμοιρο μας Ελληνικο ποδοσφαιρο, αλλα δεν περισσευει κανεις. Ευκολα κρινουμε δυσκολα συμμετεχουμε. 
  • Αν κανουμε την προσπαθεια, απο ολους μας εξαρταται...
panaigialeiosfans.gr

Blog hits