Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

«ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» 

Απορία, έκπληξη και οργή μας προκάλεσαν όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του Κυριακάτικου εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας, με την Καλαμάτα.
Παρότι είχαμε φροντίσει, ως διοίκηση, να ενημερώσουμε εγκαίρως την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τη διοίκηση του μεσσηνιακού συλλόγου, για την έλευση εκδρομέων φιλάθλων του Παναιγιαλείου από το Αίγιο και ακολουθήσαμε πιστά τις τηλεφωνικές οδηγίες της αστυνομίας που συμπεριελάμβαναν - μάλιστα - και συνάντηση για τον προβλεπόμενο σωματικό έλεγχο, οι φίλαθλοί μας βίωσαν κωμικοτραγικές και επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα καταστάσεις.
Με τη εμφάνισή των φιλάθλων μας στα εκδοτήρια του γηπέδου, υπήρξε αδικαιολόγητη επίθεση από μερίδα «οπαδών» της Καλαμάτας με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα, παρούσης-απούσας της αστυνομικής δύναμης η οποία προέβη στην απίστευτη κίνηση να οδηγήσει τους δικούς μας φιλάθλους στην είσοδο του γηπέδου, χωρίς να έχει φροντίσει πρωτίστως να μην υπάρξει επαφή με τους αντίστοιχους της Καλαμάτας, αποδεικνύοντας έτσι την ανυπαρξία σχεδίου για την ασφαλή είσοδο και τοποθέτηση των φιλάθλων μας στις κερκίδες του γηπέδου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φίλαθλος μας, ο οποίος διακομίστηκε  
στο νοσοκομείο της πόλης συνοδευόμενος από μέλος της διοίκησης του Παναιγιαλείου και να απαγορευτεί η είσοδος σε μερίδα φιλάθλων μας, μετά από απαίτηση μερίδας «οπαδών» της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι - όπως αποδείχτηκε - είχαν υποκαταστήσει το έργο της αστυνομίας. Μάλιστα οι υπόλοιποι φίλαθλοί μας που παρακολούθησαν το παιχνίδι βίωσαν κλίμα φραστικής τρομοκρατίας και ανύπαρκτης προστασίας από την αστυνομία, ενώ και κατά την αποχώρηση του πούλμαν της ομάδας μας από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε και σε αυτό επίθεση με πέτρες κι άλλα αντικείμενα.
Η διοίκηση του Παναιγιαλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη φιλοξενία που έτυχαν η ομάδα και οι φίλαθλοι της ομάδας μας και το αδικαιολόγητο μένος που υπήρξε από μερίδα φιλάθλων του μεσσηνιακού συλλόγου, με την ανοχή - αδιαφορία της διοίκησης της γηπεδούχου ομάδας και της τοπικής αστυνομίας.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τέτοιου είδους γεγονότα και δηλώνουμε ότι ο Παναιγιάλειος θα συνεχίσει να παρέχει - ως γηπεδούχος - τη φιλοξενία που αρμόζει στην ιστορία του και η οποία αναγνωρίζεται από το σύνολο των συλλόγων που έχουμε υποδεχθεί στο Αίγιο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Blog hits