Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

Δύο αγωνιστικές έμειναν για να κλείσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Football League & ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. 4 νίκες - 4 ισοπαλίες - 3 ήττες είναι αυτά που έχουμε καταφέρει έως τώρα. Ξεκινήσαμε δυναμικά κάνοντας ένα σερί 4 νικών, από εκεί & πέρα αγνοείται το 3ποντο για 7 αγωνιστικές. Με τα δικά μας μάτια θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα θετικά & αρνητικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μας. 

Ο Wenger έχει επιλέξει το 4-3-3 ή 4-5-1 όταν αμυνόμαστε, σχεδόν σ΄όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια μας. Φυσική κατάσταση υπάρχει άφθονη & όπλο μας είναι το πρέσινγκ στον αντίπαλο. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων μας εκδηλώνονται από τα άκρα, προσπαθώντας μ' αυτό τον τρόπο να σπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. 

Η ΜΑΥΡΗ δεν παίζει από τον άξονα & αυτό θεωρούμε ότι είναι μειονέκτημα. Όταν η μπάλα δεν περνάει από το κέντρο έχεις πρόβλημα, γι' αυτό σε πολλά παιχνίδια βλέπουμε τα γεμίσματα από την άμυνα κατευθείαν στην επίθεση. Σ' αυτό το σημείο γινόμαστε προβλέψιμοι, χάνουμε επιθέσεις & είμαστε εύκολη λεία για τους αντίπαλους αμυντικούς. Στα δύο χειρότερά μας ματς με Παναχαική 2005 & Ηρακλή Ψαχνών δεν είμασταν απειλητικοί, δεν πατήσαμε την αντίπαλη περιοχή. Στο παιχνίδι με τον Βόλο μπορεί να είχαμε κατοχή 65%, κερδίσαμε 10-15 κόρνερ, αλλά η φιλοσοφία μας ήταν βασισμένη σε συνεχόμενες γιόμες & γι' αυτό δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Την Δευτέρα στην Εύβοια είμασταν τραγικοί, είχαμε πρόβλημα να αλλάξουμε πάνω από 2 μπαλιές. Πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις που αυτό κατά τη γνώμη μας οφείλεται σε εκνευρισμό, έλλειψη καθαρού μυαλού & κακή ψυχολογία. Στα Ψαχνά μπορεί να προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, αλλά αυτό που είδαμε δεν ήταν ποδόσφαιρο, είναι ανεξήγητο. 

Το καλοκαίρι ο Wenger σχεδίασε την ομάδα σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό & καλά έκανε. Πήρε τους ποδοσφαιριστές που θεωρούσε κατάλληλους & απαιτεί απ' αυτούς να εφαρμόσουν στο γήπεδο ότι τους έχει διδάξει. Από τους παίκτες που ήρθαν μόνο οι 3 έχουν βγει, βέβαια αυτό ισχύει σ' όλες τις ομάδες στη βάση ότι αν σου έβγαιναν όλες οι μεταγραφές θα κένταγες στο γήπεδο. Πάντως είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει υπάρξει ή δεν υπάρχει ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στην πλάτη του στα δύσκολα, αυτός που θα ηρεμήσει το παιχνίδι & θα κατευθύνει τους υπόλοιπους (μην ξεχνάμε ότι οι μισοί ποδοσφαιριστές της αρχικής ενδεκάδας δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας). Έχουμε σημειώσει 10 γκολ, ένας παίκτης έχει βάλει τα μισά, ενώ οι άλλοι ακραίοι επιθετικοί δεν έχουν βοηθήσει στο σκοράρισμα. Δίνουμε μεγάλη βάση στην εικόνα που έχει η ΜΑΥΡΗ στο γήπεδο, αυτό είναι το πρώτο, τα άλλα έπονται. 

Η μπάλα πρέπει να τσουλάει, να αλλάζει πόδια, οι συνεχόμενες γιόμες είναι προβλέψιμες & δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Υπάρχουν αγώνες που μπορεί να είσαι καλός & να μην πάρεις αποτέλεσμα ή να είσαι κακός & να τσιμπήσεις & τρίποντο. Στην Εύβοια το ματς θα το έπαιρνε όποιος σημείωνε γκολ, αν καθότανε & κλέβαμε το παιχνίδι θα είμασταν στην 4η θέση. Εμείς επιμένουμε στην εικόνα της ομάδας & μετά είναι το αποτέλεσμα. Όλα τα ματς τα έχουμε παλέψει εκτός από Πάτρα & Ψαχνά που είμασταν απογοητευτικοί. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν & άλλοι παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα, όπως η τύχη - ατυχία - διαιτησία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε αδικηθεί & έχουμε αδικηθεί σε 2-3 ματς & έχουμε χάσει 3-5 βαθμούς. Όσα γκολ έχουμε σημειώσει είναι ματωμένα & παλικαρίσια, χωρίς να έχουμε ευνοηθεί σε κάποιο ματς.

Ερχόμενοι στο από δω & πέρα θα πούμε ότι οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο, προπονητής & ποδοσφαιριστές καλούνται να συνέλθουν, γιατί μια κακή εικόνα που βγάζουν, στεναχωρεί πρώτα απ' όλα τους ίδιους. Χρειάζεται ηλεκτροσόκ εδώ & τώρα. Ο Wenger δήλωσε & καλά έκανε ότι κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, το τι κάνουμε. Το να αλλάξει πρόσωπα - πράγματα - σχεδιασμό αυτός γνωρίζει καλύτερα. Το ζητούμενο είναι πρώτα απ' όλα η ηρεμία, μετά το καθαρό μυαλό. Διαβάζουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου, αλλάζουμε τα πλάνα μας αν χρειαστεί, ακολουθώντας εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για εμάς για να μπορέσεις να αντιστρέψεις την εικόνα σου & να ανακάμψεις.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 15/12 & ώρα 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου με αντίπαλο την ομάδα του Φωστήρα.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΑΙΣΤΗ...
 

Blog hits