Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΤΕΡΝΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ & ΑΥΤΟΦΩΡΟ!

Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, μάλλον φαίνεται ότι δεν χωρούν τις λατέρνες. Αλλιώς πως να εξηγήσει κανείς το κυνηγητό που βίωσε τους τελευταίους μήνες ένας από τους ελάχιστους τελευταίους λατερνατζήδες οδηγούμενος τρεις φορές στο αστυνομικό τμήμα για «εξακρίβωση κι αποδείξεις» και ωθούμενος πολύ περισσότερες για να αποχωρήσει από το σημείο που είχε σταθεί.
 

«Η λατέρνα αυτή φτιάχτηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1948 και είναι μια από τις τελευταίες που κατασκευάστηκαν. Εγώ ξεκίνησα στα 24, στην αρχή περιστασιακά και τώρα συστηματικά λόγω ανεργίας» λέει ο κ.Νίκος Κανελλόπουλος.
 

Όπως είπε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, προσπαθεί να πάρει κάποια «άδεια διέλευσης» από τον Δήμο Αθηναίων για να μη ζει άλλο με το άγχος ότι μπορεί να βρεθεί ξανά στο τμήμα
«Το μεροκάματο μικραίνει συνεχώς» λέει αλλά «δόξα τoν Θεό, γιατί βγαίνει με τον τρόπο που αγαπώ».
(Πηγή: Ελεύθερος Τύπος - enikos.gr)

Η ιστορία του "κακού" λατερνατζή έχει πολλά κοινά με τους "κακούς" οπαδούς... Η αστυνομία λειτουργεί για να προστατεύει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Δε διστάζουν να στείλουν τα ΜΑΤ ενάντια & στην πιο μικρή εργατική κινητοποίηση. Το ίδιο & ενάντια στους κατοίκους που αντιστέκονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή τους. Χρησιμοποιείται σαν μάννα εξ' ουρανού η υπόθεση Ξηρού για να τρομοκρατούν να καταστέλλουν & να συλλαμβάνουν νεολαίους. 

Η "ευαισθησία" της είναι ολοφάνερη & στον καθρέπτη της κοινωνίας, στα γήπεδα. Στον χθεσινό αγώνα ΜΑΥΡΗ - Χανιά η αστυνομία έβγαλε μάτια για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού! Χαρακτηριστικά είναι δύο περιστατικά: Το πούλμαν με τους Χανιώτες οπαδούς που είχε προορισμό για Αίγιο, σταμάτησε στην Ακράτα με εντολή της αστυνομίας! Η παρουσία των Χανιωτών στο Αίγιο θα προκαλούσε επεισόδια, αυτή ήταν η δικαιολογία, παραγνωρίζοντας βέβαια ότι οι σχέσεις οπαδών των 2 ομάδων είναι άριστες. 
Υπάρχει & η συνέχεια που εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου. Στο ημίχρονο του αγώνα η ανταλλαγή κασκόλ & η επικοινωνία ανάμεσα σε ΜΑΥΡΟΥΣ & ΜΠΛΕ χαρακτηρίστηκαν ως "κακή" πράξη. Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας χαλάστηκε, βγάζοντας όλο το θυμό του στους οργανωμένους οπαδούς του Π.Γ.Σ!!!


* Όλα τα παραπάνω τα αφιερώνω & στον φίλο μου J.B που χαρακτηρίστηκε "συμμορίτης" πριν γίνει, όταν & αν γίνει δίκη.

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ
& ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Blog hits