Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ...

"Η επιτροπή ποδόσφαιρου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου οργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα με τους πρόσφυγες του Λαυρίου το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο γήπεδο Λαυρεωτικής στο Λαύριο. Τη στιγμή που τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται κι η ανεργία μαστίζει την κοινωνία κάποιοι σκοπίμως προσπαθούν να μεταβιβάσουν την ευθύνη σε πρόσφυγες και μετανάστες σπέρνοντας τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία με ανθρωποφαγικά επιχειρήματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑ και συνεχίζει λέγοντας: 

"Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων, που διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου, είναι Κούρδοι Συριακής καταγωγής. 

Κάνουν έκλυση για βοήθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες και σκηνές για τον δοκιμαζόμενο λαό του Κομπανί. Σημειωτέων στα σύνορα Τουρκίας Συρίας κινδυνεύει η ζωή περίπου 200.000 προσφύγων που δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από τα ρούχα που φορούν και την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Ο δοκιμαζόμενος από την οικονομική κρίση ελληνικός λαός γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμός και διωγμός μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους, γιατί όσο κι αν πεινάμε δεν πρέπει να φαγωθούμε μεταξύ μας, γιατί αν ξεχνάμε την ιστορία μας θα την ξαναζήσουμε ως φάρσα, γιατί όσα κι αν μας πάρουν απαιτείται να παραμείνουμε άνθρωποι !

Φάρμακα, τρόφιμα και ρούχα θα συγκεντρώνονται τόσο στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 19:00, όσο και στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου.
  
Όσοι δεν μπορούν να φέρουν λόγω οικονομικής δυσπραγίας φάρμακα, τρόφιμα ή ρούχα ας φέρουν την παρουσία τους στις κερκίδες. Ποτέ οι άνθρωποι δεν είναι αμελητέα ποσότητα όταν κάθονται αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον!".

ertopen.com
 

Blog hits