Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο "ΚΑΛΟΣ" ΟΙ "ΚΑΚΟΙ" & Η ΜΑΥΡΗ

Με την έναρξη του 2014 οι αλλαγές στη ΜΑΥΡΗ εξελίσονται ραγδαία, σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ της ομάδας μας. Μέχρι στιγμής 4 είναι τα νέα αποκτήματα της ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ, ενώ το σήριαλ της παραμονής ή όχι του Wenger, κατέληξε στο να συνεχίσει στο τιμόνι του ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ. Ο προπονητής παραιτήθηκε μετά τον αγώνα με τον Αχαρναικό, όμως αυτό δεν έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο της ομάδας. 

Ο Wenger ως υπεύθυνος στο αγωνιστικό κομμάτι έφερε ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι για να χτιστεί η νέα ΜΑΥΡΗ της Β' Εθνικής. Απ' αυτούς 3 ήταν αυτοί που είχαν προσφορά, εκ των οποίων ένας ο Φλίγκο(λ), που δε συνεχίζει. Οι υπόλοιποι αποδεσμεύτηκαν & λογικά θα υπάρξει αντικατάσταση από νέους παίκτες για να καλυφθεί το ρόστερ. Η ΜΑΥΡΗ στις 6 πρώτες αγωνιστικές έπαιξε αρκετά καλά & είχε πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή. 

Κάνει το χειρότερο της παιχνίδι με τον Πατραικό & αρχίζει η αγωνιστική κατηφόρα μέχρι τη σημερινή 14η αγωνιστική. Μετράμε 1 νίκη στους 10 τελευταίους αγώνες, αλλά το χειρότερο είναι η εικόνα που βγάζει ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ στο χορτάρι. Στις πρώτες αγωνιστικές παίζαμε  με τη μπάλα κάτω, μετά ανεξήγητα αρχίσαμε το κλωτσοσκούφι. Προσπαθούσαμε μεν, παλεύαμε - τρέχαμε αλλά πάνω από 2 ευκαιρίες δε μπορούσαμε να βγάλουμε. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού σε σχέση με τους παίκτες του κέντρου (Ριζογιάννης - Γκούμας - Ρεκλείτης) δε βγήκαν, ο ένας δεν ακούμπησε & οι άλλοι δύο είχαν μικρή προσφορά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Kill Bill (ο πρώτος μας σκόρερ στη Γ') να παίζει εσωτερικό χαφ & να χάνεται, ενώ ο Punisher ως ακραίος επιθετικός σε κάποια ματς, ήταν εκτός θέσης του & δε μπορούσε να προσφέρει. 

Αυτό σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι που είναι συνέπεια των συνειδητοποιημένων ελεύθερων επιλογών του Wenger. Όταν παίζεις το 4-3-3 ή σε όποια παραλλαγή 4-2-1-3 και... και..., τα "φτερά της επίθεσης", οι ακραίοι, πρέπει να πετάνε φωτιές & να σκοράρουν πράγμα που δεν έγινε, γι' αυτό τα 11 γκολ που έχουμε πετύχει είναι λίγα. Άποψή μας βέβαια είναι αυτή & πέρυσι όταν η ΜΑΥΡΗ είχε σε 6 αγώνες 5 ήττες είχαμε πει ότι "ουδείς αναντικατάστατος είτε προπονητής είτε παίκτες (αυτό συμβαίνει & στη ζωή, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο). Αν κάποιοι θεωρούν ότι κάνουμε πόλεμο στον Wenger ή στους ποδοσφαιριστές ή στην ομάδα είναι λάθος. Αυτός που γράφει τούτα τα λόγια δεν είναι ο "συλληφθείς αυτοφοράκιας" που έφαγε μήνυση απ' την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, είναι ο άλλος - ο γέρος που δεν του έχει ασκηθεί δίωξη ακόμα. 

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πούμε ποιος θα είναι προπονητής στη ΜΑΥΡΗ, δε μας πέφτει λόγος άλλωστε, άλλος πληρώνει έχοντας δηλώσει στο παρελθόν & τώρα ότι Πρόεδρος & Wenger πάνε μαζί. Τον Ν. Κουρμπανά που αποκαλούμε Wenger από τη στιγμή που πάτησε στο Αίγιο εδώ & 2,5 χρόνια, δε το είπαμε ούτε το λέμε ειρωνικά. Ξέρουμε ότι δουλεύει με νέους παίκτες & τους κάνει ποδοσφαιρικά άντρες στο γήπεδο, είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Πήρε δεύτερη ευκαιρία να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας & αυτό είναι το πρωτεύον ζήτημα για εμάς. Παίκτες θα πάρει & σίγουρα καλύτερους, παίζουμε το τόπι μας & αν κάτσει η 4άδα καλώς να έρθει. Άλλωστε έτσι όπως είναι το φετινό πρωτάθλημα  θυμίζει το περσινό της Γ' (μίνι πρωτάθλημα), με λίγες ομάδες. Είμαστε στη μέση της βαθμολογίας, αλλά με 2 νίκες που θα κάνουμε σε Μέγαρα & με Γλυφάδα θα βρεθούμε 4οι 5οι σίγουρα. Οι δυο αυτές ομάδες είναι οι πιο αδύναμες, έχουν πέσει ήδη κατηγορία, γι' αυτό λέμε ότι οι 6 βαθμοί είναι σίγουροι.

Έχουμε & λέμε λοιπόν: Πρόεδρος - Wenger βαδίζουν μαζί & θα υπάρχει η απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του τεχνικού, όσο καιρό ο Πρόεδρος έχει τα ηνία της ομάδας. Έχοντας έτσι μόνιμο προπονητή λύνουμε το πρόβλημα ψαξίματος αντικαταστάτη του. Ο πετυχημένος τεχνικός που βρίσκεται στον πάγκο της ΜΑΥΡΗΣ 2,5 χρόνια έχοντας πετύχει 2 ανόδους, έχει την τύχη να συνεργάζεται με έναν άνθρωπο που έχει την οικονομική άνεση & δεν του χαλάει χατήρι. Αναγνωρίζουμε στον Πρόεδρο ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι, η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά, γίνονται διακανονισμοί, έχουμε μπει στο δρόμο της εξυγίανσης & βέβαια του πιστώνεται η άνοδος στη Β' Εθνική. Στηρίζοντας τον προπονητή, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μεταθέτεις τις πολλές ευθύνες στους ποδοσφαιριστές. Έχουμε & λέμε: Τέσσερις παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι δε βοήθησαν & έφυγαν (Αλεξάνδροβιτς - Ρεκλείτης - Γκούμας - Μπότος), ενώ άλλοι τέσσερις (Ριζογιάννης - Ραχήμ - Φλίγκο(λ) - Τάκαρος απολύθηκαν για πειθαρχικά παραπτώματα.

Επειδή τα οικονομικά όπως φαίνεται είναι καλά, υπάρχει η άνεση να αλλάζεις παίκτες, 5 φεύγουν 5 έρχονται, 8 φεύγουν 8 έρχονται, κάτι που δε μπορούσε να γίνει στο παρελθόν λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Ο Wenger μη έχοντας κάνει καλές επιλογές παίρνει εντολή να συνεχίσει, οπότε το μάρμαρο αυτές τις μέρες το πλήρωσαν οι: Φλίγκο(λ) & Τάκαρος. Οι δυο παίκτες είναι τα "κακά παιδιά" & υπεύθυνοι για τη μέτρια πορεία του πρώτου γύρου & υποπέπτοντας σε πειθαρχικό παράπτωμα τελειώνουν από την ομάδα. 

Ο Φλίγκο(λ) αγωνίστηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έβαλε 5 γκολ, μας άρεσε η ποδοσφαιρική του τρέλα & να είναι καλά όπου & αν πάει. Ο Τάκαρος τώρα, ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής στη ΜΑΥΡΗ, μετράει 10 χρόνια στην ομάδα μας. Από 19 χρονών στον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ φτάνει τα 30 του για να χαρακτηριστεί το "κακό" παιδί της υπόθεσης. 


Τι λάθος έκανε & ο Wenger τον σούταρε δεν το ξέρουμε, αλλά θα θέλαμε να γνωστοποιηθεί από την ομάδα, αν & το βλέπω  δύσκολο. Ο Πρόεδρος είπε σε συνέντευξη  ότι η ΜΑΥΡΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός μη διευκρινίζοντας όμως τι εννοεί, έμεινε στη γενικότητα. Με το δικό μου το φτωχό μυαλό ίσως & λέω ίσως, γιατί ο Πρόεδρος δεν ήταν συγκεκριμένος, φωτογραφίζει τους Φλίγκο(λ) - Τάκαρο, τα "κακά" παιδιά ή τους "Μεγαλοτσιφλικάδες". Δεν πιστεύω ούτε στο "απόλυτο καλό" ούτε στο "απόλυτο κακό". Απόλυτα "καλός" ο προπονητής - απόλυτα "κακοί" οι ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να είναι σίγουρα καλύτεροι απ' αυτούς που έφυγαν σε σχέση με το αγωνιστικό & σίγουρα "καλά" παιδιά... Ερχόμενος στο θέμα του Τάκαρου θα πω ότι ο Τάκης δεν χρειάζεται να αποδείξει σε κανέναν αν είναι ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ. Η μέχρι τώρα παρουσία του στο χορτάρι δίνει την απάντηση. Αυτό που ξέρει θα στο δώσει 100% & αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Έχει ποδοσφαιρικό τσαμπουκά & είναι ο τύπος: "δεν πεινάω - δε διψάω - δεν κρυώνω - δεν χαμπαριάζω στα δύσκολα".
ΤΑΚΑΡΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΥΡΟΣ

Οι "καλοί" από τη μια μεριά - οι "κακοί" παίκτες - φίλαθλοι - οπαδοί από την άλλη, δεν υφίσταται για εμάς. Δεν υπάρχουν τα στρατόπεδα που έχουν εφεύρει, κακός δεν είναι αυτός που μπορεί να έχει διαφορετική άποψη με τους "έχοντες και κατέχοντες". Δεν υπάρχει θεοποίηση προσώπων, γιατί όπως λέει ο ποιητής: Αν ένας Θεός θέλει το καλό ή το κακό & δεν το πετύχει, τότε δεν είναι Παντοδύναμος. Ελεύθερες γνώμες υπάρχουν & οι αντίθετες απόψεις να είναι σεβαστές.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ...ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
 

Blog hits