Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

"ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" & ΑΤΥΧΟ ΤΕΛΟΣ

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Πρωτάθλημα που ξεκινά σε δύο βδομάδες, μετά & από τον χθεσινό αποκλεισμό μας στο παιχνίδι Κυπέλλου στα Ψαχνά. Η πρόκριση που θέλαμε δεν επιτεύχθηκε, αυτό δε σημαίνει τίποτα, κοιτάμε παρακάτω & προχωράμε. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι & μία πρόβα τζενεράλε για το δύσκολο πρωτάθλημα που αρχίζει. Η ήττα με σκορ 2-1 μας αφήνει μια πίκρα γιατί το νικηφόρο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στο 117' της παράτασης λίγο πριν τη διαδικασία των πέναλτι & ελέγχεται ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. 

Εμείς θα σταθούμε στην εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ, ποια ήταν τα θετικά & ποια τα αρνητικά στοιχεία μας στον αγώνα. Μπαίνοντας στο παιχνίδι & με όπλο μας τη σφιχτή άμυνα που δείξαμε στα φιλικά, θέλαμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. 

Αυτό δε βγήκε στο Α' ημίχρονο, μια ολιγωρία της άμυνας έφερε τον αντίπαλο μπροστά στο σκορ, ενώ εμείς επιθετικά είμασταν ακίνδυνοι, δε δημιουργήσαμε κάποια ευκαιρία. 

Η παντελής έλλειψη κυκλοφορίας της μπάλας ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» & η μη εκρηκτικότητα στην κόντρα επίθεση μας στέρησε αυτό το δικαίωμα. Οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση, χωρίς η μπάλα να περνάει σχεδόν καθόλου από το κέντρο δε δημιουργεί αξιόπιστες προυποθέσεις να χτυπήσεις έναν αγώνα. Η τοποθέτηση του Kill Bill στο κέντρο δε βγήκε, ενώ στο Β' ημίχρονο με τις 2 αλλαγές τα πράγματα λιγάκι βελτιώθηκαν. Κλείσαμε τους χώρους αλλά δημιουργικά δε βελτιωθήκαμε αισθητά, στην πρώτη μας ευκαιρία σημειώσαμε την ισοφάριση με κεφαλιά του Γκούμα μετά από σέντρα του Παπαχρήστου

Ο αντίπαλος πατούσε πιο καλά χωρίς να έχει ευκαιρίες, ενώ το θετικό στοιχείο για εμάς είναι ότι στην παράταση είχαμε τις δυνάμεις & όλοι οι ΜΑΥΡΟΙ πάλεψαν & έδωσαν ότι μπορούσαν. Ένα σουτ - φάουλ του Φλίγκου δεν κατέληξε στα δίχτυα, γιατί ο αντίπαλος πορτιέρο με φοβερή απόκρουση είπε όχι στη δική μας νίκη - πρόκριση. Δυο φορές που βγήκαμε στην κόντρα με προυποθέσεις, υπήρχε παραπάνω κράτημα της μπάλας & όχι σπάσιμο δεξιά - αριστερά που θα μας έφερνε φάτσα με το γκολ. 

Ένα άλλο που θα αναφέρουμε είναι ότι τα δύο μπακ της ΜΑΥΡΗΣ Αγουρίδης Παπαχρήστος ήθελαν περισσότερη βοήθεια από τους πλάγιους επιθετικούς μας στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό που θα πούμε σε γενικές γραμμές είναι ότι ο αντίπαλος δε δημιούργησε κάτι φοβερό & τρομερό, ενώ από την πλευρά μας εμείς υστερήσαμε στην κυκλοφορία - δημιουργία. Τα διωξίματα της μπάλας από την άμυνά μας χωρίς να υπάρχει παίκτης που θα κρατήσει τη μπάλα στο κέντρο & να μοιράσει το παιχνίδι, είναι ένα πρόβλημα & πρέπει να βρεθεί η λύση. 

Κακή παρένθεση η αποβολή του Wenger ακριβώς μετά την ισοφάριση μας! Μείναμε σχεδόν ενα ολόκληρο 3ο ημίχρονο χωρίς προπονητή στον πάγκο. Τα φαινόμενα της παλιάς Δ Εθνικής & Football League 2 στην νέα κατηγορία στοιχίζουν ακριβά στην ομάδα & οφείλει ο coach να είναι πιο προσεκτικός σε αυτό το κομμάτι. (Μην καταντήσει Bobos). 

Παίκτες & τεχνική ηγεσία έχουν τη δυνατότητα - ικανότητα να αλλάξουν τα όποια λάθη βγαίνουν μέσα στον αγώνα. Τα λάθη γίνονται & υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης - βελτίωσης - καλυτέρευσης. Βρίσκεις το αντίδοτο, κάνεις ελιγμό τακτικά & παικτικά, αλλάζοντας την εικόνα σου όντως βελτιωμένος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Στις 29 του μήνα αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, χρόνος υπάρχει, διορθώνουμε τις όποιες αδυναμίες μας & ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό.


Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ   

Blog hits