Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

«ΔΕΙΞΤΕ ΤΑ»

Από τη μία υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούμε να πούμε για το παιχνίδι, όπως & παρόμοια πράγματα για τα προηγούμενα δύο, αλλά καλό θα ήταν να επικεντρωθούμε στα πολύ βασικά με τη δική μας ματιά (εκτός αγωνιστικού χώρου).

Υπάρχει θέληση; ΝΑΙ
Υπάρχει άγχος; ΝΑΙ
Υπάρχει ομοιογένεια; ΟΧΙ
Υπάρχει ποιότητα; ΟΧΙ
Υπάρχει πλάνο; ΑΓΝΩΣΤΟ




Αυτά τα λίγα μπορεί να παίζουν ρόλο μπορεί όμως & όχι. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε παίξει ακόμα ορθολογικό & απλό ποδόσφαιρο. 

Το να κλωτσάς το τόπι η να είναι ο καθένας στη θέση του δεν λέγεται ποδόσφαιρο με προσανατολισμό ομάδας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι "Για ακόμα μια φορά κορυφαίος ο χ αμυντικός ο χ τερματοφύλακας", το ποδόσφαιρο είναι να έχεις ΠΛΑΝΟ & ΣΤΟΧΟ έτσι ώστε να μπορείς να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ βαθμούς. Θέληση υπάρχει, αυτό το παίρνουμε ως δεδομένο, γιατί αν υπάρχουν αδιάφοροι/μισθοφόροι (στο μυαλό), δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης στη ΜΑΥΡΗ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών & όποιος συνήθως κάνει τα λιγότερα βγαίνει νικητής, άλλωστε τα λάθη είναι για αυτούς που δημιουργούν καταστάσεις & κινδύνους στις αντίπαλες άμυνες.

Όταν δεν σου πάνε τα αποτελέσματα, όταν δεν σκοράρεις δεν θέλει & πολύ να σε πάρει από κάτω ψυχολογικά... εκεί όμως ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες... ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ... η δύναμη βρίσκεται μεν στα πόδια, αλλά περισσότερο μέσα μας! Όταν νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου & κάνεις τα αυτονόητα, τότε & ο συμπαίκτης σου παίρνει δύναμη, τον σηκώνεις & προχωράς στο δρόμο σου, γιατί είναι μακρύς & δύσκολος.

Διπλωματούχοι προπονητές δεν είμαστε, είμαστε από τους προπονητές της εξέδρας που έχουν δει μερικές εκατοντάδες αγώνες & μπορούμε με το φτωχό μας το μυαλό να διακρίνουμε καταστάσεις & να παίρνουμε θέση.

Είναι σε δύσκολη θέση ο Coach; ΕΙΝΑΙ.
Μπορεί να βγει απ' αυτή; ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Και αυτή η θέση είναι ούτως η άλλως "ηλεκτρική" γενικότερα. Κανείς δεν ζητά διαστημικό ποδόσφαιρο, αλλά το ΑΠΛΟ. Να ευχαριστούνται πρώτα οι ίδιοι οι παίκτες & αυτό να μεταδίδεται & στον κόσμο. Το να κάνεις κινήσεις στο χώρο ή το ελάχιστο κάποιους αυτοματισμούς, υποτίθεται ότι τα μαθαίνεις στις καθημερινές προπονήσεις & στην προετοιμασία. Αν όμως δεν μπορείς να το μεταδόσεις η να τους το βγάλεις, υπάρχει θέμα. Πλάνο χωρίς να δεχτείς γκολ υπάρχει σε σενάρια όταν αγωνίζεσαι με αντιπάλους δύο η τρείς φορές πιο ποιοτικούς από εσένα, παίζεις μια διπλή ζώνη & αν σου βγει καθάρισες, εδώ όμως μιλάμε για αντιπάλους πάνω/κάτω του ίδιου βεληνεκούς. Ποδόσφαιρο δημιουργίας φάσεων είναι το αντίδοτο, όχι με μπουλούκια αλλά με πλάνο, γι αυτό οι ομάδες έχουν προπονητές. Καινούργια ομάδα είμαστε που σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση, αλλά δεν είμαστε κακή ομάδα, η να το θέσουμε κάπως αλλιώς... ποιότητα δεν χρειαζόμαστε απαραίτητα, ΔΥΝΑΜΗ - ΠΑΘΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ θέλουμε & τα γκολ μαζί με τα αποτελέσματα θα έρθουν.

* Τα όποια προβλήματα δεν είναι για να χώνονται κάτω από το χαλί...
* Φτάνει πια με τις γιόμες από τα 70 μέτρα...

ΠΑΜΕ λοιπόν από τον αγώνα που έρχεται, λες & αρχίζει τώρα το Πρωτάθλημα...

Blog hits