Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΠΑΝΟΣ ΒΑΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ

Ο προπονητής της ΜΑΥΡΗΣ μετά τον νικηφόρο αγώνα με Καρδίτσα εκτός από την ανάλυση του παιχνιδιού προχώρησε & σε άλλες αναφορές. Είπε πράγματα & οι αποδέκτες να σκεφτούν & να λάβουν υπόψη τα λεγόμενά του. 

Δημήτρης Σπανός: Σέβομαι τους συναδέλφους και τα νέα παιδιά όπως ο Γιάννης Μάγγος. Δεν θα κρίνω εγώ τα λεγόμενά του. Καταλαβαίνουν όλοι, βλέπουν και κρίνουν. Ήταν ένα παιχνίδι οριακό για τη μετέπειτα πορεία μας και ίσως μας βγάλει από τα χαμηλά στρώματα. Ήταν ένα ντέρμπι σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούν να βγουν. Και αυτό είναι ένα παράπονό μου και στη δημοτική αρχή και σε όσους ασχολούνται με το γήπεδο. Κάνω παράκληση αν μπορούν να βοηθήσουν. 

Δεν θέλω να γίνω επιθετικός, γιατί η ομάδα είναι όλων. Παρακαλώ πολύ να σκύψουν το κεφάλι σε αυτή την κατάσταση και στα περιφερειακά γήπεδα, γιατί δεν έχουμε γήπεδο να κάνουμε προπόνηση. Ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στο πάθος, το χαρακτήριζε η δύναμη και στο οποίο δεν ήμασταν καλοί. Στη συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορείς να είσαι καλός. Δεν μπορείς να αναπτύξεις, να κυκλοφορήσεις, να πλαγιοκοπήσεις, να κάνεις αυτοματισμούς. Το πήρε ο πιο αποφασιστικός και ο πιο τυχερός. Μπορεί να υπερτερούμε σε μία, δύο ευκαιρίες, αλλά ήταν περισσότερο προϋποθέσεις ευκαιριών παρά καθαρές ευκαιρίες. Δεν μπορώ να μην πω συγχαρητήρια στα παιδιά που κάνουν υπέρ προσπάθεια σε δύσκολες συνθήκες. 

Νομίζω ότι αν φτιαχτούν τα γύρω από την ομάδα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Ό,τι μεταγραφές και να κάνουμε, όποιοι και να έρθουν, όπως και να βελτιωθεί η κατάσταση, αν δεν βελτιωθούν αυτά η ομάδα θα κινδυνεύσει να πέσει. Και μπορεί να σας κάνει εντύπωση αυτό που λέω, αλλά αυτά είναι εις βάρος μας. Γι’ αυτό, όμως είμαστε εδώ. Για να μπορέσουμε να πάμε την ομάδα πιο ψηλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο που ήρθε και βοήθησε. Νομίζω ήταν περισσότερος από άλλες φορές. Συγχαρητήρια και στον κύριο Μάγγο, είναι μια ομάδα για την οποία δεν τίθεται θέμα παραμονής, είναι δεδομένο. Δεν είχε ήττα εκτός έδρας και είναι δύσκολο να κερδίσεις μία ομάδα αήττητη εκτός. Και πάλι σε όλους συγχαρητήρια. Τώρα, σκέφτομαι πολλές ημέρες να πω πράγματα, που δεν θέλω να πω, γιατί σε κάποιων τα αυτιά ίσως ηχήσουν άσχημα. Θα πρέπει όλοι γύρω να σοβαρευτούν 

Σε ερώτηση να γίνει πιο συγκεκριμένος: Στο οικονομικό θέμα υπάρχει μια λογική καθυστέρηση, πραγματικά λογική όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε με εμένα, ούτε με τα παιδιά, ούτε με τους συνεργάτες μου. Όμως, επαναλαμβάνω μία ομάδα με 17 παίκτες εκ των οποίων οι τρεις τερματοφύλακες, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Έχουν μία εβδομάδα ακόμα να κάνουν τα «θέλω» του προπονητή, όχι τα «θέλω» κάποιων. Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, δεν ήρθα για να προπονήσω παιδιά που δεν μου κάνουν. Ήρθα για να προπονήσω κάποιους που θέλω, θέλω να επιλέξω και να αφήσω κάτι φεύγοντας από εδώ. Αυτό θα πρέπει κάποιοι να το ακούσουν. Ο Παναιγιάλειος δεν είναι προπονητήριο πιτσιρικάδων. Σε κάποιους ίσως φανεί παράξενο, αλλά αν δεν ήμουν Αιγιώτης δεν θα έλεγα τίποτα, θα έκανα τον χαζό. Θα πρέπει να δώσω λόγο και σε σας και παντού. Θα περιμένω ακόμα μία εβδομάδα, όχι παραπάνω για τις επιλογές μου, όχι τις επιλογές κάποιων. πτώς έχω κάνει τις εισηγήσεις μου. Δεν έχω δώσει προθεσμία. Οι άνθρωποι είναι κύριοι, δεν βιάζω κανέναν. 

Λέω κάτι που θα είναι καλό για την ομάδα και για την όλη κατάσταση. Η ομάδα θα κινδυνεύσει να πέσει άμεσα. Μπορεί τώρα να μη φαίνεται, αλλά είναι δεδομένο. Μας βοηθά και η τύχη, είναι φως φανάρι. Η δική μου η ομάδα, αυτή που σκέφτομαι δεν θέλω να έχει καμία σχέση με την τύχη. Πρέπει να εκμηδενίσουμε ό,τι ποσοστό τύχης. Αν θέλουν να το ακούσουν, αν όχι δεν πειράζει, πάλι φίλοι είμαστε. Εγώ από την ομάδα δεν θέλω να φύγω. Ήρθα, υπέγραψα για 1,5 χρόνο συμβόλαιο. Δεν υπάρχουν τα συμβόλαια, θα δούμε μετά το τέλος της σεζόν τι θα γίνει. Ό,τι γίνει πρέπει να γίνει σωστά. Δεν είναι, ούτε εκβιασμός, ούτε κάτι το το οποίο είναι παράξενο. Δεν μπορώ να κρυφτώ. Πρέπει να κρούσω το καμπανάκι, η ομάδα θα πέσει, είναι σίγουρο. Έχω μιλήσει με άνθρωπο της διοίκησης, δεν θέλω να πω ποιον. Με κάποιους διαφωνούμε, με κάποιους συμφωνούμε. Δεν μπορεί κάποιοι διοικητικοί να κρίνουν καταστάσεις και προβλήματα και παίκτες. Έτσι έχω μάθει να δουλεύω. 

Είχα πει ότι δεν θα πέσει ο Παναιγιάλειος με το σκεπτικό ότι θα είναι ομάδα. Μία σοβαρή, οργανωμένη ομάδα με δύο παίκτες σε κάθε θέση, ότι θα ξέρουμε ποιοι είναι τα ταλέντα, ποιοι δεν είναι, ποιοι οι έμπειροι. Συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν θα πέσει, αλλά βλέπω ότι μέρα με τη μέρα έχουμε βοήθειες από παιδιά που δεν έχουν παίξει ποτέ, παιδιά που βελτιώνονται, συγκινούν τους πάντες και έχουμε και την τύχη με το μέρος μας. Αν δεν ήταν το πέναλτι, που για μένα ήταν, θα έληγε 0-0. Αν το πέναλτι έμπαινε με τη Σπάρτη, που δεν ήταν πέναλτι, θα χάναμε. Αυτοί οι βαθμοί είναι ένας και δύο, τρεις. Πάρτε τη διαφορά της σημερινής ομάδας με αυτή που θα έχουν βγει αυτά που είπαμε. Δεν θέλω ούτε να λέω ότι είμαι τιμητής των πάντων, ούτε εκβιάζω. Το λέω για καλό όλων. Της ομάδας, της διοίκησης, του Αιγίου, του κόσμου, όλων. Έτσι, δεν γίνεται δουλειά. 

Εδώ δεν είμαι, ούτε για να εκβιάσω κανέναν, ούτε για να κάνω κακό, ούτε για να φτιάξω το όνομά μου. Μιλάω σαν άνθρωπος που σέβεται την ομάδα και θέλω να κάνω καλό στους ανθρώπους που με πληρώνουν. Μην βγει κάτι άλλο προς τα έξω, θα κινδυνεύσουμε πραγματικά
Για τα γήπεδα είπε: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και τα περιφερειακά γήπεδα. Το πλαστικό δεν μπορούμε να το κόψουμε, γιατί δεν υπάρχουν γήπεδα. Βρέχει και δεν μπορούμε να μπούμε πουθενά. Αυτό πρέπει να το δει η δημοτική αρχή, να μας παραχωρήσει ένα γήπεδο, κάπου να προπονούμαστε. Έχω νέα παιδιά. Πρέπει να κάνουν προπόνηση πρωί απόγευμα. Τους σέβομαι, οι άνθρωποι έχουν κάνει αρκετά πράγματα για τον Παναιγιάλειο. Αν θέλουν να κάνουν κάτι περισσότερο. 

Για την έως τώρα συγκομιδή: Περίμενα κάτι παραπάνω να μπορέσουμε να πάρουμε στον Άρη. Εκεί δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Η εικόνα μας ήταν να πάρουμε κάτι

Αυτά τα πολλά είπε ο προπονητής που δεν ήταν απλά μια προσωπική άποψη. Τα αναφερόμενα έχουν να κάνουν με τη δουλειά του, αν κάνει καλή δουλειά θα πάει καλά & ο Π.Γ.Σ. Είναι Αιγιώτης, από τα σπλάχνα της ΜΑΥΡΗΣ & επιθυμεί να δει την ομάδα να κάνει βήματα μπροστά. Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ είναι ο μεγάλος πρεσβευτής της Αιγιάλειας & σ' αυτό συμφωνούμε όλοι. Χρειάζεται την βοήθεια όλων μας για να πάει πιο ψηλά...
 

Blog hits