Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΓΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. ΠιλάβιοΥπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού κ. Π. Γερουλάνο

Εδώ και 45 ημέρες περίπου εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που αφορά την ομάδα μας. Πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας της ΕΠΟ υπάρχει τέτοια καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης. Υπήρχαν δημοσιεύματα από Αθηναϊκές εφημερίδες ότι αρχές Αυγούστου (όπως ήταν και ο εύλογος χρόνος έκδοσης της απόφασης) υπήρχε σκεπτικό της απόφασης που δικαίωνε την ομάδα μας. Κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί, δηλαδή να υπάρχει τέτοιο δημοσίευμα και να μην ακολουθεί έκδοση απόφασης.

Η ομάδα μας προετοιμάζεται εν αναμονή της απόφασης αυτής και κάνει προγραμματισμό για τη συμμετοχή της στην Γ’ Εθνική. Αυτό γίνεται διότι οι λόγοι που επικαλούμαστε στην έφεσή μας είναι σαφέστατοι και αυταπόδεικτοι. Είμαστε σίγουροι για τη δικαίωσή μας. Δεν υπάρχει Έλληνας δικαστής ή δικηγόρος που να μην συνειδητοποιήσει το πόσο ξεκάθαρη είναι η έφεσή μας στο σημείο που αφορά την παραγραφή της δυσφήμισης. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει απόρριψη του ισχυρισμού αυτού και μάλιστα από έμπειρους και καταξιωμένους δικαστικούς λειτουργούς που συμμετέχουν στην Επιτροπή που δίκασε την έφεσή μας και η πορεία τους στο χώρο της δικαιοσύνης το έχει αποδείξει.

Εκτός αυτού και με την υπ’ αριθ. 195/2011 απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ κρίθηκε σε πρώτο και τελευταίο βαθμό ότι η περίπτωση της δυσφήμισης δεν συρρέει με τη διάταξη του άρθρου 20 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει κατά την εφαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ σε πρώτο και τελευταίο βαθμό. Άρα το δικό σας όργανο έκρινε ότι δεν συντρέχει δυσφήμιση εκ της πλαστογραφίας. Βάσει λοιπόν του καταστατικού είναι υποχρεωμένα τα δικαιοδοτικά όργανα να ακολουθήσουν το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης που επέλυσε ερμηνευτικά το ανωτέρω ζήτημα. Το γεγονός ότι απερρίφθη ως απαράδεκτη η έφεση του Ηρακλή δεν αναιρεί την ισχύ της ανωτέρω απόφασης.

Μας προκαλεί έκδηλη ανησυχία το γεγονός ότι παραιτήθηκε ο κ. Σφυρής καταγγέλλοντας παρεμβάσεις.

Μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός της ύπαρξης δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι είχε δικαιωθεί η ομάδα μας και τελικά δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση.

Μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός και εύλογη απορία πώς σώθηκαν άλλες ομάδες οι οποίες είχαν ισχυρισμούς ίδιους με τους δικούς μας και για τις οποίες ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ κ. Κουρίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της μίας ομάδας ήταν φίλος του και ότι ο Πρόεδρος της άλλης του προσκόμισε προτάσεις για τη λειτουργία των Επιτροπών. Φοβερή σύμπτωση! Μήπως άραγε η προσωπική φιλία με το νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ και η υποβολή προτάσεων προς αυτόν θα ήταν καλύτερη υπερασπιστική γραμμή ;;;

Μας προκαλεί ανησυχία ότι καθυστερεί τόσο πολύ η έκδοση της απόφασης για την ιστορική μας ομάδα. Ο λόγος; Αυτονόητος. Είναι τόσο ξεκάθαρα τα νομικά επιχειρήματά μας που η απόφαση που μας αφορά έπρεπε να εκδοθεί σε εύλογο χρόνο. Με καθαρά νομικά κριτήρια δεν είναι δυνατόν να μην γίνει δεκτή η έφεσή μας.

Επιτέλους ζητάμε το αυτονόητο. Την εφαρμογή του νόμου και τίποτα άλλο.     



Αίγιο, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Blog hits