Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ...»

Βλέποντας την συνέντευξη τύπου - παρουσίαση του νέου Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΓΣ πριν λίγο καιρό, μάθαμε τα νέα πρόσωπα που στελεχώνουν την νέα μίνι προσπάθεια μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Ελπίζαμε ότι θα μαθαίναμε περισσότερα & πιο σημαντικά πράγματα (δια στόματος του μεγαλομετόχου) που έγιναν & δεν πήγαν καλά από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι & σήμερα, έτσι ώστε να καταλάβουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το τι πρέπει & τι χρειάζεται να κάνει ο κόσμος της ΜΑΥΡΗΣ, για την «πλάτη» που του ζητούν.

Δυστυχώς αντ' αυτού είδαμε τον πρώην Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κο Κουτρόπουλο να αναβαθμίζεται ως Πρόεδρος της ΠΑΕ, σε ένα ρόλο «επιτρόπου σωτηρίας» ένα πράμα... «απεσταλμένου η face control man» για κάποιον/ους που μπορεί να ενδιαφερθεί/ούν για την αγορά του πακέτου των μετοχών η ως μια άλλη «ουρά» της τέως διοίκησης.

(Μην ξεχνάμε ότι & στο παρελθόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν χαρακτηριστεί ως «ουρά» ενός τέως Προέδρου).

Ως καλόπιστοι όμως πραγματικά μας αρέσουν τα έργα & όχι τα πολλά παχιά λόγια.

Ακούσαμε λοιπόν ότι χρειάζεται να βάλει για ακόμα μια φορά «πλάτη» ο κόσμος για να μην πέσουμε & γυρίσουμε πίσω στην ανυποληψία & σε κατηγορίες που δεν αρμόζουν στην ιστορία του Συλλόγου της πόλης μας.

Ήμασταν πρόθυμοι να το αντιμετωπίσουμε & αυτό διότι έχουμε μάθει τόσα & τόσα χρόνια αυτή την ιστορία με διαφορετική κατάληξη όμως.

Εδώ όμως πια δεν μπορεί να μην γίνεται απολύτως καμία κριτική/αυτοκριτική & να μην παρουσιάζονται τα πράγματα με το όνομα τους.

(ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ΜΟΡΣΕΝΤΙ - ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το περασμένο καλοκαίρι στην "επίσημη" παρουσίαση του τότε επενδυτή της ΜΑΥΡΗΣ, δια στόματος Ρέλλα & Ανδριόπουλου, ο Παναιγιάλειος έμπαινε σε μια νέα εποχή με τον Αιγύπτιο επενδύτη, όπου θα έφερνε την άνοιξη & καλύτερες μέρες στον Σύλλογο. 

Ο Κος Ανδριόπουλος όμως είχε αναφέρει τότε ότι θα έδινε στην δημοσιότητα το έγγραφο που πιστοποιούσε επίσημα την εμπλοκή του Αιγύπτιου στα της ΠΑΕ, λέγοντας ότι όλα θα γίνουν με διαφανείς διαδικασίες. Ο χρόνος περνούσε & περνούσε & όχι μόνο δεν είδαμε την συμφωνία, αλλά δεν είδαμε ούτε μια φορά όλο αυτό τον καιρό τον κο Μορσέντι να εμφανίζεται έστω για ένα τσιπουράκι η έστω για ένα σουβλάκι στη πόλη μας, από την στιγμή που το "μαντρί" μόνο από φωτογραφία η κάποιο βίντεο μπορούσε να το δεί.

Κύριε Ανδριόπουλε (με στοιχεία) ποιος ήταν ο ρόλος του Μορσέντι στα της ΠΑΕ Παναιγιάλειος; Τι έχει δώσει αν έχει δώσει; Του χρωστάει χρήματα η ΠΑΕ; Αν υπάρχει συμφωνία η δάνειο ποιοί είναι οι όροι & ποιός η ποιοί δεσμεύονται; Υπάρχει συμφωνητικό τελικά η όχι & τι λέει; Και στο σήμερα, ο δικός σας ρόλος στη νέα διοίκηση που εστιάζεται ως εκπρόσωπος του; Διότι τα Α - Β η Ε σε βαθμούς αντιπροέδρων δεν μας λένε απολύτως τίποτα. Αν πραγματικά υφίσταται αυτός ο άνθρωπος στα της ΠΑΕ να το μάθουμε ανοιχτά με στοιχεία & όχι στα λόγια.

ΡΕΛΛΑΣ - ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΤΟΙΧΗΜΑ 
Ο ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ είχε αναφέρει το καλοκαίρι του 2015 ότι από τον Δεκέμβρη του 2014 δεν άντεχε να συνεχίσει & ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα γενικότερα. Όλα αυτά βέβαια σε κάποιες τοπικού τύπου συνεντεύξεις/ενημερώσεις, όπου ποτέ δεν έκανε γνωστό με επίσημο τρόπο την πώληση της ΠΑΕ με επίσημη ανακοίνωση/δελτίο... μέχρι που μετά από τον αγώνα της ΜΑΥΡΗΣ σε συνέντευξη Τύπου των προπονητών/παικτών, έκανε γνωστό στον κόσμο με... αρκετά δραματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει μία πια στα ταμεία - θα είμαστε η πρώτη ομάδα που θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα & ότι ο Μορσέντι έκανε πίσω στην αγορά του πακέτου των μετοχών χαρακτηρίζοντας τον αναξιόπιστο. 

* Από αυτά τα (3) που ανέφερε έως σήμερα, τίποτα δε έγινε καθώς & προχώρησε η ομάδα & δεν αποχώρησε από το Πρωτάθλημα, αλλά & ο Μορσέντι παραμένει εντός των τειχών δια του (εκπροσώπου) του. 

* Αν ο Μορσέντι έχει δώσει αυτό το πολύ σημαντικό ποσό για να "τσουλήσει" η ΜΑΥΡΗ από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβρη του 15, οφείλουμε να του πούμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

* Γιατί παρέμεινε ο τέως Πρόεδρος με την ίδια διοίκηση από την στιγμή που επιθυμία του ήταν να αποχωρήσει τόσο καιρό; 

* Η ΠΑΕ βρίσκεται σε τραγικά οικονομικά κατάσταση με την απληρωσιά να έχει πάει σύννεφο - τούς ποδοσφαιριστές να έχουν ξεκινήσει αποχή από τις προπονήσεις & ο μεγαλομέτοχος αξιώνει να βάλει στην τσέπη του ένα ποσό από 100 έως 200.000 για να παραχωρήσει όλες τις μετοχές;

* Το "ο Μορσέντι είναι αναξιόπιστος", την επόμενη μέρα έγινε "ελπίζουμε στο μέλλον να ξανασυνεργαστούμε".

ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΣΤΗΜΕΝΑ 
Όλα αυτά βέβαια κάτω & υπό την σκιά των 4 προ-συνεννοημένων αγώνων όπου βγήκαν στην δημοσιότητα από την sportradar & είχε αποτέλεσμα την τιμωρία της ΜΑΥΡΗΣ από τα κουπόνια του στοιχήματος. Σε αυτό το θέμα όπου είναι πολύ σημαντικό, η ΠΑΕ δεν έχει δώσει εξηγήσεις, παραμένει μόνο ότι μας έριξαν... λάσπη.

Μια λάσπη είναι γενικά όλη η Football League, καθώς τα "μυρωδικά" πάνε & έρχονται σχεδόν κάθε αγωνιστική. Ο μέσος όρος των φιλάθλων που παρακολουθούν από κοντά το πάλε ποτέ κορυφαίο Πρωτάθλημα, δεν ξεπερνά τους 400-500 κάθε Κυριακή (σε όλους τους αγώνες).

Η Football league έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια (της οικονομικής κρίσης), ένα αναξιόπιστο Πρωτάθλημα βουτηγμένο μέσα σε σκάνδαλα & κυρίως χωρίς καμία ποιότητα για τον πελάτη του. 

* Μιλάμε όμως για 4 αγώνες όπου κάποιος/οι έβγαλαν πολύ χρήμα...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η SPORTRADAR ΟΜΩΣ;
* Η Sportradar είναι μία πρωτοπόρος εταιρία η οποία έχει αναπτύξει λογισμικό το οποίο εντοπίζει «ύποπτα» πονταρίσματα σε αθλητικά γεγονότα. Συνεργάζεται με κορυφαίες Ομοσπονδίες παγκοσμίως, όπως η UEFA, η AFC και η CONCACAF. Προσφέρει, παράλληλα, στις λίγκες με τις οποίες συνεργάζεται, επιμόρφωση αλλά και «εργαλεία» τα οποία επιτρέπουν την ανίχνευση και ως αποτέλεσμα την αποτροπή όσων επιδιώκουν να χειραγωγήσουν στοιχηματικά έναν αγώνα. Περισσότερες από 600 εταιρίες σε 80 και πλέον χώρες εμπιστεύονται τη βάση δεδομένων που έχει δημιουργήσει η Sportradar. Η έδρα της βρίσκεται στην Ελβετία, ενώ γραφεία της λειτουργούν σε 25 και πλέον χώρες παγκοσμίως και απασχολεί προσωπικό 750 ατόμων.

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
Ο πρώην Πρόεδρος του Ερασιτέχνη κος Κουτρόπουλος, άφησε τον Ερασιτέχνη & αναβαθμίστηκε με τις ευλογίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ σε Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΑΕ. Μαζί με τα υπόλοιπα 6 μέλη απαρτίζουν το νέο συμβούλιο. Όλα καλά ως εδώ... η "μαγιά" όμως χαλάει στις σκέψεις τους. "Ήρθε η ώρα του κόσμου", ανέφεραν τα μέλη του νέου Δ.Σ. "Αν δεν βοηθήσει ο κόσμος τότε θα είναι υπεύθυνος για το όποιο πισωγύρισμα" & άλλα ακόμα μαργαριτάρια... 

* Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να συνδέετε & να επικαλείστε τον κόσμο κάθε φορά που κάποιος/οι τα κάνουν μπουρδέλο; 

* Ποιος σας δίνει το δικαίωμα ως ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία να ζητάτε να βάλει πλάτη ο κόσμος ξανά για να την βγάλει καθαρή & ήρωας ποιός; Το 80φευγα%; 

* Θα είχε νόημα αυτό που ζητάτε μόνο & εφόσον η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ έβγαινε από την αρχή στο σφυρί & όχι μόνο ένα 25-30%. 

* Η υποκρισία περισσεύει... τα προηγούμενα χρόνια καβάλα στο άλογο κανένας σας δεν νοιάστηκε για τον κόσμο... τον είχατε γραμμένο κανονικά σε όλα γιατί... λεφτά υπήρχαν. Όταν η κάνουλα δεν έβγαζε πια νεράκι, τότε η εύκολη & μόνιμη λύση λέγεται κόσμος της Αιγιάλειας - κόσμος του ΠΓΣ. 

* Ακούσαμε για χρέος 150.000 - ακούσαμε ότι θέλουμε αλλά 100/150.000 μέχρι το τέλος - ακούσαμε ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί & να δώσει τις μετοχές του με ένα ποσό των 100-200.000 , & έχουμε & το 200αρι της πλευράς Μορσέντι το όποιο έχει μείνει αδιευκρίνιστο.

* Ο ιδιοκτήτης αδυνατεί να συνεχίσει από την μία, αλλά συνεχίζει να κρατάει τα ηνία με το μεγαλύτερο ποσοστό για τις όποιες... αποφάσεις.
 
* Οι εταιρίες έχουν μετόχους (μικρούς/μεγάλους), απευθυνθείτε σε αυτούς...

* Όσοι μπαίνουν στις διοικήσεις να βάζουν & το χέρι στη τσέπη...
 
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΜΕ 
Το ενδιαφέρον στις τάξεις "επενδυτών" του... κρυστάλλινου χώρου του ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει η περίπτωση της ΜΑΥΡΗΣ. Έπειτα από το ναυάγιο των Πυραμίδων, το γυρίσαμε στο "παπούτσι απ τον τόπο σου" για περισσότερα επεισόδια.

Ακούσαμε & διαβάσαμε υποψηφίους αγοραστές (χωρίς ονοματεπώνυμα) για μια ομάδα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον τους λόγο του ότι δεν έχει τα υπέρογκα χρέη όπως κάποιες άλλες ΠΑΕ.

Το latest serial αναφέρει κάποιον απεσταλμένο ονόματι Παύλος Αποστολόπουλος, που έχουν στείλει για λογαριασμό τους κάποιοι φερόμενοι ως επενδυτές (ωραία ρομαντική λέξη), ώστε στην πορεία να πάρουν μια απόφαση για το ΑΝ & ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ θα κάνουν επίσημη πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου.

Μπορεί να υπάρχουν & κάνα δυο ακόμα που ακόμα το... μελετάνε. (χμμμ)

Λογικά όλα αυτά, αλλά έλα ρε γαμώτο που η ιστορία επαναλαμβάνεται... από τα χρωστούμενα των 100.000 μέσα σε ένα μήνα βγήκε ένα πεσκέσι συνολικών οφειλών 300.000 . Σε αυτά προσθέτουμε & ένα ποσό που θέλει για την τσέπη του ο μεγαλομέτοχος κάπου στα 100.000 - βάζουμε & τα 200.000  του Μορσέντι, συν ότι άλλο χρειάζεται η μπορεί να υπάρχει.

Το τελικό πόσο... ζαλίζει γιατί με απλά μαθηματικά ο μποναμάς βγαίνει από 400-600.000 .

Θα μας πείτε τώρα... "μαγαζί γωνία" είμαστε... "ιστορικός Σύλλογος" & διάφορα αλλά ακόμα... δεν θα διαφωνήσουμε. Αλλά από την λογική πλευρά της υπόθεσης, αναλογιζόμαστε ότι ένα τέτοιο ποσό σε αυτές τις εποχές που ζούμε με τα μνημόνια & τα 3.000.000 ανέργων, φαντάζει ως ένα άλλο Αιγυπτιακό σενάριο.

Τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία μιας ΠΑΕ σχεδόν πάντα κρύβουν παγίδες... πρέπει & να γίνει σωστός & ενδελεχής έλεγχος σε όλα.

Το τελευταίο update αναφέρει ότι μέχρι την Δευτέρα 21/03 θα υπάρχει απάντηση από την πλευράς Αποστολόπουλου. Επίσης έγγραφο... συμμόρφωσης προς τα τοπικά ΜΜΕ απέστειλε όπου αναφέρει: 
Καλό θα είναι κάποιοι δημοσιογράφοι από τα τοπικά ΜΜΕ να ασχολούνται μόνο για το καλό της ομάδας και να βοηθούν εκεί που μπορούν. Δεν πρέπει να ασχολούνται με τον τρόπο μεταβίβασης των μετοχών μίας ΠΑΕ, γιατί απλά δεν γνωρίζουν. Εγώ εκπροσωπώ την ομάδα των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την αγορά της ομάδας, άρα δεν είναι αναγκαίο να υπάρξει συνάντηση και με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες.

Hold your horses Mr. Apostolopoulos, διότι αν εσύ ενδιαφέρεσαι μία για το deal, ο κόσμος 1000. Έχουμε εκπροσωπηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν απο "ομάδες κάποιων επιχειρηματιών" & γνωρίζουμε καλά απο λαβυρίνθους.

Ο ρόλος όμως του τοπικού αθλητικού τύπου... μεγάλη πληγή... όλα τα χρόνια της ενασχόλησης μας με τη ΜΑΥΡΗ, έχουμε να λέμε ότι η εκάστοτε διοίκηση βαδίζει σε μια κοινή γραμμή με την πλειοψηφία των "αθλητικογράφων". Ο δισταγμός & ο φόβος ανοιχτής ενημέρωσης & άποψης υφίσταται στα στενά σοκάκια του Αιγίου (αυτό είναι από άλλο επεισόδιο). Το αλισβερίσι του αγωνιστικού/διοικητικού ρεπορτάζ έρχεται ως αντάλλαγμα κάποιων μικρών παροχών/παρεμβάσεων & έχει πάρει θέση στην μονομερή ενημέρωση των φιλάθλων. 

* Δημοσιογράφοι/αθλητικογράφοι/αθλητικοί ρεπόρτερ τα κάνουν πλακάκια γιατί το... χαλί είναι μεγάλο & χωράει από κάτω πολλά.
Βεβαίως δεν είναι όλοι έτσι, αλλά η πλειοψηφία βγάζει μάτια... 

* ΕΡΕΥΝΑ - ΕΛΕΓΧΟΣ είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος που ασχολείται με τα της ΜΑΥΡΗΣ. Όταν από την μια πλευρά επικαλούνται το ερασιτεχνικό της υπόθεσης & απ την άλλη το τι λέει το ρεπορτάζ, είναι πράγματα εκ διαμέτρου αντίθετα. 

* Φόβος να μην αναφέρουν η να μην πουν κάτι κακό & τους κόψουν τον... βήχα. 

* Ερωτήσεις που πάντα κάνουν τους καλεσμένους να νιώθουν... όμορφα. 

* Προσωπικές σχέσεις με μέλη διοίκησης έτσι ώστε να... λειάνουν τις γωνίες του ρεπορτάζ & να περνούν ομαλή γραμμή. 

* Άποψη; Οφείλουν να την λένε/γράφουν όσο υποκειμενική & αν είναι. Ένας Έλληνας ηθοποιός πρόσφατα είχε πει ότι το ψάρι ψήνεται πάντα & απ τις δυο μεριές, εμείς το παραφράζουμε & λέμε ότι ο ρόλος τους πρέπει να εμπεριέχει ρεπορτάζ & των δυο πλευρών ώστε να βγαίνει νόημα. Αν δεν έχεις την άλλη μεριά, ψάξε - βρες την & μετά μίλα/γράψε. Όλες οι υποκειμενικότητες συνθέτουν την αντικειμενικότητα... 

* Το ότι επικαλούνται όποτε στριμώχνονται το "ερασιτεχνικό" του πράγματος δεν τους κάνει λιγότερο "επαγγελματίες". Οφείλουν να μεταφέρουν τα νέα όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά - καθαρά & χωρίς κανένα φόβο η παρέμβαση. 

* Ο φίλαθλος/οπαδός χρειάζεται σωστή ενημέρωση έτσι ώστε να μπορεί να σχολιάσει - να κρίνει & να αποδοκιμάσει η να επιδοκιμάσει. Να μεταφέρουν τις απόψεις - τις ερωτήσεις - τις απορίες των φιλάθλων όπως ακριβώς είναι. 

* Μην φτάνουμε σε σημεία όπως: "Όταν δεν μπορείς να δαγκώσεις ένα χέρι, να κάτσεις να το φιλήσεις". Αυτό είναι σκοταδισμός... μηνύσεις - απειλές μας μεταφέρουν σε μαύρες εποχές.
 
Εν κατακλείδι...

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ - ΑΝΟΙΧΤΑ - ΚΑΘΑΡΑ 

Και μην ξεχνάμε, Tίποτα δεν είναι όπως θα μπορούσε!

Blog hits