Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο «WENGER» ΣΤΟΝ SPORT-FM

Ο coach της ΜΑΥΡΗΣ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον Παναιγιάλειο, τις υποδομές του ποδοσφαίρου μας, αλλά & για την ομάδα που μεγαλούργησε παικτικά τον Παναθηνα'ι'κό.

Ο Παναιγιάλειος πήρε την άνοδο στη Football League βασιζόμενος κυρίως σε παιδιά τα οποία ήταν από την περιοχή, όπως τόνισε ο Νίκος Κουρμπανάς μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο προπονητής της ομάδας στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν δουλεύουν με τις υποδομές όπως θα έπρεπε. Επιπλέον όσον αφορά τον Παναθηναϊκό θεωρεί ότι κινείται στον σωστό δρόμο για να φτιάξει κάτι καλό.

 


Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «μιλάμε για μπάλα» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.
 
Για την φετινή σεζόν, αλλά για την επόμενη χρονιά στη Football League: «Εμείς προσπαθήσαμε με δυσκολίες και τα καταφέραμε. Πήραμε την άνοδο στηριζόμενοι ως επί το πλείστον σε παίκτες από την περιοχή μας. Ήταν καλύτερα τόσο στα οικονομικά, όσο και στο ότι δέθηκε μαζί τους ο κόσμος. Σε αυτό το κομμάτι θα κινηθούμε και του χρόνου. Αν φτιαχτεί ένα ρόστερ όπως εμείς το θέλουμε τότε πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα είναι στις πρώτες θέσεις. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ του χρόνου θα είναι ομάδες από την φετινή Γ’ εθνική. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που ανέβηκαν. Έγινε ένα τίμιο πρωτάθλημα».
 
Για το αν έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την συνεργασία του με την ομάδα: «Δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει για επέκταση της συνεργασίας, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Τους προπονητές πάντα τους ανακοινώνουν οι διοικήσεις. Εγώ έχω δεθεί με την περιοχή, καθώς ήμουν και παίκτης της Παναχαϊκής και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά για μένα σε αυτόν τον τόπο».
 
Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός κινείται για μένα σε σωστή βάση με δεδομένο τα οικονομικά που έχει. Η ομάδα πρέπει να βρει την ισορροπία της και θα πρέπει ο κόσμος της να την βοηθήσει και να μην ζητάει πράγματα που δεν γίνονται άμεσα. Κινείται πάντως η ομάδα σε σωστή βάση. Είναι νεαροί σε ηλικία αυτοί που είναι στον σύλλογο και έχουν φιλοδοξίες».
 
Για τις υποδομές: «Όσον αφορά το κομμάτι των υποδομών είναι πολύ δύσκολο κομμάτι. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει αποτέλεσμα. Μία ομάδα για να έχει υποδομές θα πρέπει να έχει αθλητικό κέντρο, όχι μόνο γήπεδο, αλλά κυρίως θέλει προπονητικά κέντρα. Εμείς προσπαθούμε μέσω των ερασιτεχνικών ομάδων να επενδύσουμε, αλλά θέλουμε εγκαταστάσεις για τις υποδομές. Δεν πρέπει να είναι ο πρώτος προπονητής της ομάδας υπεύθυνος για τις ακαδημίες. Ένας προπονητής που κάνει πρωταθλητισμό δεν γίνεται να ασχολείται με μικρούς ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί καλά το κομμάτι των υποδομών, γιατί δεν έχουμε και τις προδιαγραφές».

Blog hits